Σάββατο 17 Ιουνίου 2017

Δείτε πως παλιές φυλακές μεταμορφώθηκαν σε υπερπολυτελή ξενοδοχεία

Ορισμένα από τα κτίσματα μετατρέπονται σε αξιοθέατα.

Τη στιγμή που οι περισσότερες φυλακές στον πλανήτη ασφυκτιούν από τον υπερπληθυσμό των κρατούμενων, στην Ολλανδία είναι τόσο... άδειες που σκαρφίζονται νέους τρόπους εκμετάλλευσής τους! Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 10 ετών, το ποσοστό φυλάκισης στην Ολλανδία έχει μειωθεί και πλέον είναι ένα από τα χαμηλότερα στην Ευρώπη (57 άτομα ανά 100.000).
Φυσικά αυτό οφείλεται στο ποσοστό εγκληματικότητας που τα τελευταία 8 χρόνια,  καταγράφει και αυτό μείωση κατά 25%, όπως σημειώνει το Travel & Leisure, - μερικοί υποστηρίζουν ότι ο κύριος λόγος πίσω από την πτώση είναι το λουκέτο σε πολλά αστυνομικά τμήματα σε όλη τη χώρα... Οπότε, υπάρχουν τώρα πρώην φυλακές που για να μη χάσκουν άδειες, είναι διαθέσιμες προς ενοικίαση.
Ορισμένα κτίσματα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, διατίθενται για τη φιλοξενία προσφύγων και άλλα μετατρέπονται σε αξιοθέατα. Πάνω σε αυτή τη λογική, υπάρχει και το ξενοδοχείο Het Arresthuis, στην περιοχή Roermond, λίγο έξω από το Άμστερνταμ, όπου κάποτε στα δωμάτια που διαμένουν και απολαμβάνουν τώρα οι ένοικοι, ήταν το «σπίτι» για δεκάδες κρατούμενους.
Τα δωμάτια -πρώην κελιά, έχουν ανακαινιστεί πλήρως σε βαθμό που είναι αγνώριστα, εκτός από τις κεντρικές εισόδους που είναι η αρχική πόρτα των κελιών. Οι επισκέπτες, μπορούν να διαλέξουν για τη διαμονή τους και μια από τις τέσσερις σουίτες που φέρουν τα ονόματα «The Jailer», «The Lawyer», «The Director», και «The Judge» - δηλαδή ο δεσμοφύλακας, ο δικηγόρος, ο διευθυντής και ο ένορκος. Στη διάθεσή τους έχουν φυσικά όλες τις ανέσεις για μια ξεκούραστη διαμονή, όπως γκουρμέ εστιατόρια, τηλεοράσεις με επίπεδη οθόνη, wi-fi, γυμναστήριο, σάουνα...





έτσι πάω και γω φυλακή και χωρίς τον καπετανάκη.....

news.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου