Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

Τι δεν πρέπει να κάνετε ΠΟΤΕ σε ένα εστιατόριο


Συγκρίνοντας συνεχώς το φαγητό, δεν θα καταφέρετε να το απολαύσετε

Η επίσκεψη σε ένα εστιατόριο είναι μια καλή ευκαιρία, εκτός του να απολαύοσυμε καλό φαγητό, να δείξουμε και τους τρόπους μας. Ας ρίξουμε μια ματιά σε κακές συνήθειες που έχουμε όλοι και πρέπει να αποβάλλουμε, όταν βγαίνουμε έξω για φαγητό.
Συγκρίνετε το φαγητό αρνητικά με ένα άλλο εστιατόριο
Αν συγκρίνατε κάθε σας σεξουαλική εμπειρία με μια πολύ ιδιαίτερη προηγούμενη, τότε δεν θα κατατροπώνατε με βεβαιότητα όλες τις μελλοντικές; Μπορεί να μην υπάρχει τρόπος να ξεχάσετε το μοσχαρίσιο φιλέτο της ζωής σας ή εκείνη τη σαλάτα με το σολομό, αλλά το να επικεντρώνεστε στο πόσο καλύτερο ήταν ένα άλλο εστιατόριο, μόνο κακό μπορεί να κάνει σε αυτό που τρώτε αυτή τη στιγμή.
Στέκεστε στο δρόμο του σερβιτόρου
Τα εστιατόρια τοποθετούν με ένα βολικό τρόπο –που θα τους βγάλει όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα- τα τραπέζια τους σε ένα χώρο και οι άνθρωποι κάθονται σε αυτά για να φάνε το φαγητό τους. Όπως είναι λογικό, το εστιατόριο θα τοποθετήσει τα περισσότερα δυνατά τραπέζια σε αυτό το χώρο, αφήνοντας ελάχιστους διαδρόμους στους σερβιτόρους του. Το να τριγυρίζετε ή να κλείνετε αυτούς τους διαδρόμους, μπλοκάρει τη ροή του σέρβις και αποτελεί έναν από τους λόγους που ο σερβιτόρος μπορεί να σας μισήσει. Κι αυτό δεν το θέλετε.
Τα παιδιά και τα σκυλιά χρειάζονται πειθαρχία μέσα στο χώρο του εστιατορίου
Αφήνετε το σκύλο ή το παιδί σας να τρέχουν ανεξέλεγκτα
Μπορεί εσείς να τα βρίσκετε χαριτωμένα, αλλά οι υπόλοιποι που θέλουν να απολαύσουν ένα ήσυχο γεύμα, ενδέχεται να μην έχουν την ίδια άποψη με εσάς. Συν του ότι μπορεί ναμπλοκάρουν το διάδρομο των σερβιτόρων και η αντιπάθειά τους θα γυρίσει (και πάλι) σε εσάς και το πιάτο σας…

Κάνετε περίεργες παραγγελίες εκτός μενού
Οι μαμάδες κόβουν με χαρά την κόρα από τα σάντουιτς των παιδιών ή βάζουν τόπινγκ πίτσας σε μπέιγκελ, αλλά μην περιμένετε ο σεφ του εστιατορίου να κάνει το ίδιο. Οι λογικές αντικαταστάσεις, βέβαια, αν έχετε κάποια αλλεργίες, είναι θεμιτές.
Βάζετε στα τυφλά αλάτι και πιπέρι στο φαγητό
Δεν υπάρχει κανένας λόγος με το που έρθει το φαγητό, το οποίο είναι μαγειρεμένα από επαγγελματία, να το «πνίξετε» στο αλατοπίπερο. Δώστε του μια ευκαιρία όπως είναι –ο σεφ πάντα ξέρει καλύτερα.
Εκτός του ότι δεν είναι ευγενικό για την παρέα σας, η πολλή ώρα στο κινητό ενοχλεί και τους γύρω σας
Μιλάτε στο τηλέφωνο για περισσότερο από 30 δευτερόλεπτα
Οι ενήλικες πρέπει να απαντούν στο τηλέφωνό τους, αλλά δεν χρειάζεται να αναλύουν τα νέα μέτρα της Κυβέρνησης και τις επιπτώσεις του μνημονίου, όταν βρίσκονται σε χώρο που τριγύρω τους κάθονται και μπορούν να τους ακούσουν 50 άτομα. Αν θέλετε να συζητήσετε, πάρτε το τηλεφώνημά σας έξω, διαφορετικά κρατήστε τη συνομιλία σας σύντομη.

Αγγίζετε το σερβιτόρο
Η φυσική επαφή είναι ένας τρόπος για το σερβιτόρο να φέρει τον πελάτη πιο κοντά του και ίσως να καταφέρει να αποσπάσει ένα μικρό ποσοστό παραπάνω στο φιλοδώρημα. Τοδιακριτικό χτύπημα στον ώμο, όμως, είναι μονόδρομος. Όλοι μας ξέρουμε ότι ο προσωπικός χώρος είναι δικαίωμα, όχι προνόμιο.
Κάθεστε σε τραπέζι χωρίς την έγκριση του μετρ
Όπως παντού, έτσι και στα εστιατόρια υπάρχουν κάποιοι κανονισμοί που πρέπει να γνωρίζουμε και να ακολουθούμε. Σκεφτείτε, λοιπόν, ότι ο μετρ είναι το κόκκινο φανάρι, που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να προσπεράσετε και να κάνετε του κεφαλιού σας, αν δεν θέλετε να αναστατώσετε ολόκληρο το εστιατόριο.
Μια τέτοια μπριζόλα κάνει τους σεφ... να κλαίνε!
Παραγγέλνετε μια καλοψημένη μπριζόλα
Αν βρίσκεστε σε καλό εστιατόριο και παραγγέλνετε την μπριζόλα σας καλοψημένη, να ξέρετε ότι ο σεφ μέσα είναι έτοιμος να βάλει τα κλάματα που προτιμάτε να κάψετε ένα καλό κομμάτι κρέας.

Παραγγέλνετε επιδόρπιο αφού κλείσει το εστιατόριο
Όλοι έχει τύχει να κλείσουν ένα εστιατόριο μένοντας τελευταίοι, αλλά αυτό το τελευταίο κομμάτι κέικ σοκολάτας δεν αξίζει να κάνετε τουλάχιστον 5 άτομα να δουλέψουν μισή ώρα ακόμη, πέραν του κλεισίματος. Κανείς δεν θέλει να είναι στη δουλειά παραπάνω απ’ όσο χρειάζεται, ειδικά για ένα τέτοιο λόγο.

Ξεχνάτε να αναφέρετε αλλεργίες
Η ζωή είναι πολύτιμη και να θυμάστε ότι οι ξηροί καρποί βρίσκονται σχεδόν στα πάντα.
clikatlife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου